Dit artikel is vandaag gratis

Gelijkspel voor Heerenveen. Kaib zorgt voor gelijkmaker in de laatste minuut

Rami Kaib viert de gelijkmaker 3-3 tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en sc Heerenveen in Stadion De Grolsch Veste in Enschede. Foto: ANP

FC Twente heeft voor de derde keer op rij niet gewonnen in de Eredivisie. De club verspeelde in het thuisduel met sc Heerenveen een voorsprong van 3-1. Rami Kaib bezorgde de bezoekers in de slotminuut van de reguliere speeltijd een punt: 3-3.

FC Twente kwam in de 25e minuut op achterstand door een eigen doelpunt van Mees Hilgers. Robin Pröpper kopte in de 34e minuut de gelijkmaker binnen voor de nummer 5 van de ranglijst. Manfred Ugalde, na rust in het veld gekomen, schoot FC Twente met een van zijn eerste balcontacten op voorsprong. Václav Cerny leek de wedstrijd te beslissen voor FC Twente (3-1), maar Heerenveen knokte zich terug met doelpunten van Milan van Ewijk en Kaib.

Trainer Ron Jans deed geen moeite om te verbergen dat hij enorm baalde van het derde doelpunt van Heerenveen. FC Twente verloor de afgelopen weken van Go Ahead Eagles en PSV nadat de ervaren coach had verteld dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt uit Enschede.

FC Twente en Heerenveen verschenen niet in de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap. Bij de thuisclub ontbraken de geschorste Ramiz Zerrouki en disciplinair gestrafte Joshua Brenet. Michal Sadílek en Wout Brama zijn nog geblesseerd en Virgil Misidjan lag deze week ziek op bed. Trainer Kees van Wonderen van Heerenveen kon geen beroep doen op de geblesseerde Sydney van Hooijdonk. Ook de zieke Thom Haye, Tibor Halilovic en Mats Köhlert waren niet beschikbaar.

Nieuws

menu