De talenten Jorinde Dolfijn en Yfke Priem verdienen in manege Gaasterland de hoogste eer tijdens de Friese springkampioenschappen

Jorinde Dolfijn en Yfke Priem waren zondag winnaar in de hoogste klassen van het springen in de regiokampioenschappen. Beide jonge talenten reden drie keer een foutloze ronde.

De pas zestienjarige Jorinde Dolfijn uit Buitenpost is met Justique op weg naar de Friese titel.

De pas zestienjarige Jorinde Dolfijn uit Buitenpost is met Justique op weg naar de Friese titel. Foto: Simon Bleeker

Na een veel te lange periode van alleen maar hard trainen met af en toe een wedstrijdje in een lege sfeerloze hal, was het voor deelnemers en liefhebbers van de paardensport twee weekeinden genieten in manege Gaasterland. Een week na de Friese kampioenschappen dressuur werden in Harich voor paarden en pony’s de tickets verdeeld voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Net als een week eerder in de dressuur, waren het ook in de klassen Z en ZZ van de paarden bij het springen aanstormende talenten die er met de Friese titels vandoor gingen. Na een spannende barrage in de klasse ZZ was het kampioenslint voor de zestienjarige Jorinde Dolfijn uit Buitenpost. In de klasse Z was de pas veertienjarige Yfke Priem uit Menaam de enige die na twee manches ook in de beslissende rit foutloos bleef.

Nieuws

menu