Dit artikel is vandaag gratis

Fierljeppers beginnen op 30 juni aan uitgesteld seizoen, jeugd mag tweeënhalve week eerder al de schans op

Een fierljepper onderweg tijdens een sprong. Foto: JOHN THYS JOHN THYS

Het uitgestelde fierljepseizoen start op woensdag 30 juni in It Heidenskip. Dat maakte het Frysk Ljeppers Boun (FLB) vrijdag bekend. De wedstrijden voor jeugd tot en met twaalf jaar beginnen tweeënhalve week eerder al, op zaterdag 12 juni.

De seizoensstart van de fierljeppers stond aanvankelijk gepland voor 15 mei, maar moest vanwege de coronamaatregelen worden opgeschoven naar 30 juni. Vanaf die datum mogen naar verwachting sportwedstrijden voor alle leeftijden weer worden georganiseerd. Het is evenwel nog onduidelijk of er publiek bij aanwezig kan zijn.

FK en NK in september

De beide bonden, FLB en PBH (Polsstok Bond Holland), hebben hun fierljepagenda’s naast elkaar gelegd en besloten om, net als vorig jaar, de Friese kampioenschappen (4 september) en de Nederlandse titelstrijd (18 september) in september te houden. De fierljeppers hebben dan meer wedstrijden om een klassement op te bouwen en zich te kwalificeren.

De jeugdwedstrijden voor kinderen tot en met twaalf jaar starten al op zaterdag 12 juni. Zeker is dat daar tot 30 juni geen publiek bij aanwezig mag zijn. De wedstrijden voor de jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar, beginnen gelijk met de reguliere competitie.

Derde klasse

Nieuw dit jaar is de toevoeging van een derde klasse. Dankzij de jeugdwedstrijden groeit het aantal deelnemers aan de reguliere competitie zodanig dat de bond deze heeft ingedeeld in een eerste, tweede en derde klasse.

Nieuws

menu