Finale is de kers op de taart in tiende wedstrijd van het fierljeppen in It Heidenskip

Soms kun je bij het fierljeppen de finale gevoeglijk overslaan. Bij de tiende wedstrijd in de eerste klasse in It Heidenskip vormde de toegift juist de kers op de taart, met onder meer de beste seizoenprestatie van Marrit van der Wal: 17,27 meter.

Freark Kramer is de tiende verschillende winnaar bij de senioren in de tiende wedstrijd in It Heidenskip.

Freark Kramer is de tiende verschillende winnaar bij de senioren in de tiende wedstrijd in It Heidenskip. Foto: Dijks Media / Sietse de Boer

Daarmee gaf de voorzitter van de organiserende vereniging het sein om er na een gezapig voorspel, toch nog een mooie avond te maken. En dat terwijl de studente, die gisteravond Eindhoven verruilde voor de thuisbasis in Fryslân, eigenlijk met de hakken over de sloot kwam. Ze dreigde zelfs de finale te missen, maar mocht dankzij haar laatste sprong met 14,77 als derde in de eindstrijd aanschuiven. Daarin verpletterde ze de leidende afstand, 15,27 van Pytrix Westra uit Burgum – die pas voor de tweede keer dit seizoen de finale haalde – met liefst twee meter. Goed voor haar zesde dagtitel in de acht keer dat ze de eindstrijd haalde.

Nieuws

menu