Een Fries gekleurd Flevo Boys uit Emmeloord hoopt dit seizoen hoge ogen te gooien in de hoofdklasse, te beginnen zaterdag op bezoek bij ONS Sneek

Een Friese trainer, een Friese verzorger, een handjevol Friese voetballers en nog wat jongens met een voetbalverleden in Fryslân. Er zit geen pompeblêd in het logo van Flevo Boys, maar veel zal dat toch niet schelen. Zaterdag trapt de equipe van Arjen Postma uit Sint Nicolaasga het seizoen in de hoofdklasse B wel af op Friese grond, bij ONS Sneek.

Arjen Postma (rechts), met links assistent-trainer Johan van Sloten. Op de achtergrond allemaal spelers met een Friese connectie.

Arjen Postma (rechts), met links assistent-trainer Johan van Sloten. Op de achtergrond allemaal spelers met een Friese connectie. Foto: Marco Keyzer

Geregeld klinkt er een woordje Fries door de kleedkamer van Flevo Boys. Is het niet afkomstig van een van de Friezen in de selectie, dan wel van iemand die er de draak mee steekt. ,,’Hoe ist mei dy?’, vroeg Younes El Ghamarti laatst”, zegt speler Roelof Strikwerda uit Sneek over het achttienjarige talent. ,,Dat is toch geinig?”

Nieuws

menu