Dit artikel is vandaag gratis

IJshockeyers van UNIS Flyers winnen laatste bekerduel in Zoetermeer en zijn verzekerd van thuisvoordeel in halve finale

Roope Nikkila nam in Zoetermeer voor UNIS Flyers de openingsgtreffer voor zijn rekening. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben zaterdag in Zoetermeer de bekercompetitie afgesloten met een 1-4 (0-1, 1-2 en 0-1) overwinning. Omdat Den Haag zondag Geleen versloeg (4-7) is Heerenveen verzekerd van het thuisvoordeel in de halve finale van de strijd nationale beker.

De tegenstander in de halve finale is nog niet bekend, omdat Geleen en Zoetermeer elkaar nog twee keer treffen en gaan uitmaken wie op de derde plaats zal eindigen in de bekerpoule. De formatie van coach Mike Nason moet het als nummer twee, achter Den Haag, opnemen tegen de nummer drie. Dat lijkt Geleen te gaan worden.

De Finse aanvaller Roope Nikkila bracht zaterdag het team van Nason op een 0-1 voorsprong tegen de Panters. De Fin verleende in de tweede periode assistentie bij de 0-2 en 0-3, van respectievelijk Jasper Nordemann en Lennart Vosmer. Zijn landgenoot Henri Ruotsalainen had behalve de assist bij de eerste en tweede treffer, in de derde periode ook een aandeel in de vierde Flyers-goal, van Mike Collard.

Door de winst heeft Heerenveen uitzicht op het thuisvoordeel in de halve finale, een best-of-three-reeks waarin wordt gestreden om een plaats in de bekerfinale. Daarvoor zijn ook Den Haag en Geleen nog in de race. Die clubs moeten nog meerdere duels spelen.

Nieuws

menu