Dit artikel is vandaag gratis

Formule 1-coureur Nyck de Vries wint kort geding, hij hoeft vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst zijn contracten niet te laten zien

Nyck de Vries. Foto: ANP

Autocoureur Nyck de Vries uit Uitwellingerga is in het gelijk gesteld in het door vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst aangespannen kort geding. De 27-jarige Formule 1-coureur van AlphaTauri hoeft geen inzage te geven in zijn contracten en inkomsten aan de investeringsmaatschappij van Schothorst.

De Vries leende in 2018 250.000 euro van Schothorst, zo blijkt uit processtukken die het Financieele Dagblad onlangs heeft ingezien. De vastgoedmiljonair rekende daarvoor 3 procent rente per jaar, met daarbovenop een afdracht van 50 procent van de (variabele) inkomsten die de coureur zou gaan verdienen met diens Formule 1-gerelateerde activiteiten.

Test- en reserverijder

De Vries moest daarover Schothorst periodiek inlichten. De lening zou worden kwijtgescholden als De Vries in 2022 nog geen Formule 1-coureur was. Over dat laatste waren beide partijen het niet eens. De Vries was al test- en reserverijder en debuteerde in de Grote Prijs van Italië. Daarom vond Schothorst dat hij ook met betrekking tot 2022 nog aanspraak kon maken op de helft van de inkomsten van de AlphaTauri-rijder.

Nieuws

menu