Dit artikel is vandaag gratis

FTTC degradeert; voor foutloos TTV Buitenpost wacht na winst in ‘aan of afhaak-duel’ nog een bloedstollend slotstuk

De vastberaden aanvoerder Peter Verweij van Buitenpost in actie. Foto: Arnoud Hofman

De tafeltennissers van FTTC uit Franeker spelen volgend seizoen weer in de derde divisie. Met een dubbele nederlaag werd het lot van de Friezen dit weekeinde bezegeld. Voor Buitenpost wacht volgend weekeinde nog een ongetwijfeld bloedstollend slotstuk.

FTTC stond er al niet florissant voor in de landelijke tweede divisie B, maar nu drie spelers van dit team geblesseerd zijn is degradatie naar de landelijke derde divisie een feit. Vrijdag speelde FTTC 1 een inhaalwedstrijd tegen Vriendenschaar 1 uit Gouda (4-6) en zaterdag ontvingen de klokkendieven Red Stars 1 uit Venray (2-8). In beide wedstrijden scoorde David Dijkhoff alle Franeker punten. Komende week resteert het treffen met het eveneens gedegradeerde Assen.

Na twee zware (maar zonder kleerscheuren doorgekomen) uitwedstrijden stond er voor het tafeltennis-trio Peter Verweij, Arnoud Hofman en Thomas Kuijer van Buitenpost zaterdag een volgend ‘aan of afhaak-duel’ op het menu. Op de lange weg naar handhaving vormde het reeds uit de tweede divisie gedegradeerde SKF uit Veenendaal (Thijs van den Berg, Ricco Gerritsen en Jeffrey Vonk) de een-na-laatste horde.

Opsteker

Het Buitenposter-gezelschap kende weinig problemen met zijn kwetsbare tegenstanders. In de tien wedstrijden lieten Verweij, Kuijer en Hofman slechts vijf games liggen: 10-0. Een geweldige opsteker voor de Friezen die later op de avond, dankzij de tienklapper, concurrent Tempo Team een veilige vierde stek zagen inleveren.

Het hectische tafeltennisseizoen krijgt komende week een passend einde. De Buitenposters voelen de hete adem van de nummer vijf in de nek, maar hebben ook de koploper in het vizier. Een wedstrijd tegen kampioenskandidaat deBoer Taverzo gaat beslissen op welk niveau de Friezen (én alle andere ploegen uit poule D) volgend jaar actief zijn.


Nieuws

menu