Dit artikel is vandaag gratis

TTV Buitenpost en FTTC uit Franeker openen de tafeltenniscompetitie met een gelijkspel

Aanvoerder Peter Verweij van Buitenpost rommelde zich zaterdag naar twee enkelspelzeges, mede door een naar eigen zeggen lastig type wedstrijdbal: ,,DHS-ballen, geen gevoel mee.” Foto: Johan Bosma

De beide het hoogst spelende Friese tafeltennisclubs Buitenpost en FTTC zijn de competitie zaterdag met een remise (5-5) begonnen. Buitenpost deed dat in de tweede divisie D in Amsterdam tegen het derde team van Tempo Team, terwijl FTTC (Franeker) in de tweede divisie B in Hoorn de punten met het thuisspelende Disnierats deelde.

In voorbereiding op het nieuwe seizoen onderging het eerste herenteam van Buitenpost noodgedwongen een mini-metamorfose. De ervaren Jaap van Tijum heeft wegens persoonlijke omstandigheden een stap teruggedaan. Daarnaast viel Arnoud Hofman voor onbepaalde tijd uit met een blessure. Kopman Peter Verweij en Thomas Kuijer werden daarom bijgestaan door invaller Gert Storteboom.

Aanvoerder Verweij rommelde zich naar twee enkelspelzeges, mede door een naar eigen zeggen lastig type wedstrijdbal: „DHS-ballen, geen gevoel mee.” De normaal een divisie lager acterende Storteboom liet zien, met een knappe zege op Joel Nabarro, ook op hoger niveau uit de voeten te kunnen. Kuijer voegde, met een zege in het enkel én dubbelspel, nog twee extra Friese punten toe: 5-5. Volgende week debuteren de Buitenposters in de tijdelijke nieuwe speelzaal (gymzaal Lauwers College). Dan ontvangen zij het sterke VTV uit Nieuwegein, met in haar gelederen de in het noorden welbekende Frans van den Berg.

In Hoorn tekenden Bram Parlevliet en David Dijkhof namens FTTC voor twee enkelspelzeges. Good old Arnold Terpstra tekende voor het vijfde winstpunt.

Nieuws

menu