Veel Friese zaterdagclubs vervroegen hun duels om de wedstrijd van Oranje te kunnen kijken: 'We moasten noch wol it fjild frijspylje, troch in wedstriid fan de B-kategory derút te smiten'

Het Friese amateurvoetbal is zaterdag massaal in de ban van Oranje. Ongeveer 85 procent heeft er voor gekozen om het aanvangstijdstip van de wedstrijden te vervroegen in verband met het WK-duel van Oranje tegen de VS.

Benjamin Zondervan scoort zijn derde van de middag voor Kollum, na een briljante hakbal van Joop Pijnacker (9). Na het thuisduel tegen Bedum volgt zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Be Quick 1887.

Benjamin Zondervan scoort zijn derde van de middag voor Kollum, na een briljante hakbal van Joop Pijnacker (9). Na het thuisduel tegen Bedum volgt zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Be Quick 1887. Foto: VV Kollum

Het Nederlands elftal en het nationale team van de Verenigde Staten treffen elkaar zaterdagmiddag om vier uur in de achtste finales. Het was voor veel zaterdagclubs, bij 59 van de zeventig duels in de noordelijke klassen, reden om het aanvangstijdstip te vervroegen om maar niets te hoeven missen van het WK-duel in Qatar.

Nieuws

menu