Friezin Fenna Kalma (FC Twente) is gekozen tot de beste voetbalster van de eredivisie in het seizoen 2021-2022. 'Het is een mooi compliment'

Fenna Kalma (m) met de prijs van de beste speelster van de eredivisie; links ploeggenote Renate Jansen, rechts presentatrice Marleen van Oortmarssen.

Fenna Kalma (m) met de prijs van de beste speelster van de eredivisie; links ploeggenote Renate Jansen, rechts presentatrice Marleen van Oortmarssen. Foto: KNVB

De 23-jarige Fenna Kalma uit Haskerhorne is gekozen tot de beste speelster van de eredivisie van het seizoen 2021-2022. De Friezin, die met FC Twente de landstitel pakte, werd door een deskundig panel aangewezen.

Uit handen van ploeggenote Renate Jansen, die in 2021 de eerste editie van de zogeheten Talkshow Award won, ontving Kalma maandag de prijs. Daags nadat de formatie uit Enschede in Amsterdam, door de uitwedstrijd bij concurrent Ajax met 2-3 te winnen, de landstitel had gepromoveerd pakte de aanvalster opnieuw een prijs. Kalma bleef Romee Leuchter (Ajax), Victoria Pelova (Ajax) en Sari van Veenendaal (PSV) voor in de rangschikking.