Friezin Leonie Bentveld wereldkampioen met Nederlandse aflossingsploeg in Hoogerheide, een noviteit bij het veldrijden

Veldrijdster Leonie Bentveld (18) uit Burgum is met de Nederlandse aflossingsploeg wereldkampioen geworden in Hoogerheide. Het was voor het eerst dat de internationale wielrenunie UCI een officiële wereldtitel aan de team relay verbond.

Team Nederland viert de overwinning op het podium voor Groot-Brittannië en België tijdens het onderdeel team relay van het WK veldrijden. Rechtsonder staat Leonie Bentveld.

Team Nederland viert de overwinning op het podium voor Groot-Brittannië en België tijdens het onderdeel team relay van het WK veldrijden. Rechtsonder staat Leonie Bentveld. Foto: ANP

Dit onderdeel is een gemengde estafette waarbij drie renners en drie rensters uit verschillende categorieën in actie komen. Vorig jaar was het nog een testwedstrijd. Voor Nederland kwamen op het WK achtereenvolgens Tibor del Grosso (beloften, mannen), Guus van den Eijnden (junioren, mannen), Lauren Molengraaf (junioren, vrouwen), Leonie Bentveld (beloften, vrouwen), Fem van Empel (elite, vrouwen) en Ryan Kamp (elite, mannen) aan de start.

Nieuws

menu