Friso Sneek begint de finale om de landstitel met klinkende zege

De volleybalsters van Friso Sneek zijn de finale om het landskampioenschap tegen Utrecht begonnen met een klinkende 3-0 (25-17, 25-22 en 25-16) zege. Daarmee ligt de formatie van coach Harry van den Brink op koers om de titel na zeven jaar terug naar Sneek te halen.

Onder het toeziend oog van coach Harry van den Brink vieren de speelster van Friso Sneek de 3-0 zege in de eerste wedstrijd van de finale om de landstitel.

Onder het toeziend oog van coach Harry van den Brink vieren de speelster van Friso Sneek de 3-0 zege in de eerste wedstrijd van de finale om de landstitel. Foto: Simon Bleeker

Het zou tevens de zestiende keer zijn dat de landstitel bij het vrouwenvolleybal in Fryslân terecht komt. Het Dokkumer DVC (5x), Olympus (8x) en VC Sneek (2x) – de club die in 1997 voortkwam uit de fusie tussen Olympus en Animo – waren daar gezamenlijk verantwoordelijk voor. Sneek bereikte dit seizoen voor de zesde keer deze eeuw de eindstrijd, vier jaar geleden voor het laatst. Toen was Sliedrecht Sport te sterk. Na 2015 en 2016 gloort er voor Nynke Oud c.s. nieuw succes.