De Friese PC-koning buigt voor een 23-jarige Bask. Maar verder is het Fryslân boppe op de Dutch Open Wallball in sporthal De Trije in Franeker

Met twaalf Ieren, elf Belgen, acht Britten en drie Fransen telde de Dutch Open Wallball tal van buitenlandse deelnemers. Maar het bonte internationale gezelschap kon zaterdag en zondag in sporthal De Trije in Franeker niet voorkomen dat de Friezen in de eliteklassen de dienst uitmaakten.

Concentratie bij de finalisten van de Dutch Open Wallball in sporthal De Trije in Franeker. Van links naar rechts Corry Kroondijk, Marrit Zeinstra, Anne Monfils (achter) en Harmke Siegersma.

Concentratie bij de finalisten van de Dutch Open Wallball in sporthal De Trije in Franeker. Van links naar rechts Corry Kroondijk, Marrit Zeinstra, Anne Monfils (achter) en Harmke Siegersma. Foto: Dijks Media

Wallball. Of, in het Fries: ‘muorrekeatsen’. Wie zaterdag of zondag de moeite nam een kijkje te nemen in De Trije moest concluderen dat het niveau (weer) omhoog is gegaan. Oefening baart kunst en in Fryslân, waar alleen in de buitenlucht al zo’n 25 muurkaatsbanen liggen, is er volop ruimte om jezelf te verbeteren. Wat trouwens niet wil zeggen dat dat veel gebeurt. Hoe fraai gelegen en hoe goed ook van constructie: veel wordt er nog niet ge(muur)kaatst.

Nieuws

menu