Geart Jorritsma loopt een nieuw parcoursrecord in de Mar-athon rond de Snitser Mar

Met bijna vier minuten verschil heeft Geart Jorritsma zaterdagavond het parcoursrecord van de Mar-athon rond Sneek en Meer verbeterd. Hij klokte over een afstand van 42,2 kilometer een winnende tijd van 2.29,28.

Geart Jorritsma bij Broek, op de Alde Wei vanaf Pontdyk, tijdens zijn eenzame strijd op weg naar een nieuw parcoursrecord in de zesde editie van de Mar-athon rond Sneek en Meer.

Geart Jorritsma bij Broek, op de Alde Wei vanaf Pontdyk, tijdens zijn eenzame strijd op weg naar een nieuw parcoursrecord in de zesde editie van de Mar-athon rond Sneek en Meer. Foto: Simon Bleeker Fotografie

Terwijl de eerste regendruppels zo rond de klok van negen uur op het Martiniplein in Sneek – het epicentrum van de Mar-athon rond Sneek en Meer – neerdalen, wordt langzaam maar zeker duidelijk dat de 26-jarige Geart Jorritsma uit Nijland bezig is het drie jaar oude parcoursrecord uit de boeken te lopen. De uit Sneek afkomstige atleet heeft zijn zinnen gezet op een verbetering van de beste tijd van Erik Negerman, die in 2019 in de lustrumeditie finishte in een winnende tijd van 2.33,15. Met 2.29,28 snoept hij bijna vier minuten af van die tijd. Missie geslaagd.