Dit artikel is vandaag gratis

Geen Premier League voor darter Danny Noppert uit Joure, drie lager geklasseerde spelers mogen wel meedoen

Danny Noppert. Foto: ANP

Darter Danny Noppert uit Joure mag dit jaar niet meedoen aan de Premier League. De nummer acht van de wereld kreeg, in tegenstelling tot drie lager geklasseerde spelers, geen uitnodiging van profbond PDC.

Deelname aan de prestigieuze wedstrijdreeks zou gezien zijn plek op de wereldranglijst normaal gesproken geen probleem moeten zijn voor Noppert, maar de organisatie heeft andere keuzes gemaakt door Nathan Aspinall (negende), Dimitri van den Bergh (elfde) en Chris Dobey (21e) aan te wijzen. Laatstgenoemde baarde zondag opzien door ten koste van wereldkampioen Michael Smith The Masters te winnen.

Nu Noppert niet van de partij is, is Michael van Gerwen de enige Nederlander in de Premier League. De dartscompetitie begint donderdag in Belfast.

Top vier geplaatst

De top vier van de zogeheten ‘order of merit’ was al zeker van deelname. Van Gerwen staat op die ranglijst op de derde plaats, achter Smith en de Schot Peter Wright. Gerwyn Price uit Wales kon als nummer 4 ook niet ontbreken.

De komende zestien weken komen de acht darters iedere donderdag in actie. De twaalfde speelavond vindt op 20 april plaats in het Rotterdam Ahoy. De beste vier plaatsen zich voor de finaleronde, op 25 mei in Londen.

Van Gerwen won de dartscompetitie afgelopen jaar voor de zesde keer, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met recordhouder Phil Taylor uit Engeland. De 33-jarige Brabander moest het begin deze maand in de finale van het WK afleggen tegen Smith.

Nieuws

menu