Dit artikel is vandaag gratis

Geen Silvester van der Water bij SC Cambuur voor degradatiekraker tegen Excelsior: 'Hij moet eerst weer helemaal fit worden'

Silvester van der Water (l) op 15 oktober tegen Vitesse in duel met Maximilian Wittek. Foto: ANP

Silvester van der Water zit zondag niet bij de wedstrijdselectie van SC Cambuur voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior. De aanvaller moet ,,eerst weer volledig fit worden”, aldus trainer Sjors Ultee.

Van der Water moest zich vorige week tijdens het verloren uitduel met PSV (5-2) in Eindhoven amper twintig minuten nadat hij als invaller binnen de lijnen was gekomen alweer laten vervangen. Daarom kiest Ultee nu voor anderen. Daarbij kan hij overigens evenmin over Doke Schmidt beschikken. De verdediger is geschorst.

Marco Tol en Ben Rienstra keren juist terug van blessures. ,,Daarnaast is de kans aanwezig dat Michael Breij er ook bij zal zijn”, zei Ultee vrijdag. Een basisplaats lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien vervanger Remco Balk het tegen PSV goed deed.

Strijdplan

Over het strijdplan tegen mededegradatiekandidaat Excelsior kan Ultee kort zijn. ,,We gaan geen dingen radicaal anders doen, maar blijven onze eigen manier van spelen hanteren en gaan van onze eigen kracht uit. Het voordeel is dat we niet meer op zoek hoeven naar een strategie en we hebben daardoor ook het gevoel dat we nog lang niet klaar zijn. Dan helpt het ook zeker dat de concurrenten die we hebben in de buurt blijven en het is aan ons om het deze en de komende wedstrijden te laten zien.”

Nieuws

menu