Dit artikel is vandaag gratis

Geen WK-medaille, wel record voor Friese zwemster Marrit Steenbergen op 200 wisselslag

Marrit Steenbergen. Foto: EPA

Marrit Steenbergen uit Oosterwolde heeft dinsdg geen medaille kunnen bemachtigen op de 200 meter wisselslag bij de WK kortebaanzwemmen in Melbourne. De 22-jarige Friezin eindigde in de finale als vierde. Haar tijd van 2.04,94 was wel een dik Nederlands record. Ze dook ruim onder haar vorige recordtijd van 2.06,01, dat ze eerder dinsdag in de series had gezwommen.

Steenbergen kwam in de finale geen moment echt in de buurt van een podiumplek. Ze lag na de schoolslag, het derde onderdeel, nog vijfde, maar wist op de vrije slag nog een positie op te schuiven. De Amerikaanse Kate Douglass won het goud in 2.02,12, haar landgenote Alex Walsh greep het zilver in 2.03,37 en de Australische Kaylee McKeown zwom naar het brons in 2.03,57.

Ook in de finale van 4x100 meter vrije slag slaagde Steenbergen er niet in om zich op het podium te zwemmen. Het Nederlandse kwartet, dat naast Steenbergen bestond uit Kim Busch, Kira Toussaint en Valerie van Roon, eindigde in de finale als vijfde in een tijd van 3.29,59. De titel ging naar het Australische team, dat met 3.25,43 een wereldrecord vestigde. De Verenigde Staten pakten het zilver en Canada behaalde het brons.

Steenbergen won afgelopen zomer op de EK langebaan zilver op de 200 wissel. Op dat toernooi in Rome veroverde ze maar liefst zeven medailles, waaronder vier gouden.

Nieuws

menu