Voor Luis Suárez is het ‘drama van Ghana’ op het WK van 2010 verleden tijd: 'Ik heb zo veel meegemaakt in mijn carrière'

Het duel tussen Ghana en Uruguay memoreert aan het WK in Zuid-Afrika, toen Luis Suárez een doelpunt voorkwam en rood kreeg.

Luis Suarez: ,,Ik maakte hands, kreeg rood en werd geschorst. Dat was mijn straf. Maar de penalty is echt door een ander gemist.

Luis Suarez: ,,Ik maakte hands, kreeg rood en werd geschorst. Dat was mijn straf. Maar de penalty is echt door een ander gemist. Foto: EPA

Luis Suárez schudde meewarig met zijn hoofd. Nee, het was nooit in hem opgekomen om zijn excuses aan het Ghanese volk aan te bieden. En daar ziet de spits van Uruguay twaalf jaar na dato nog steeds geen reden toe. „Waarom? Jullie speler miste toch een strafschop? Anders was Ghana toch doorgegaan? Ik maakte hands, kreeg rood en werd geschorst. Dat was mijn straf. Maar de penalty is echt door een ander gemist”, antwoordde Suárez in het perscentrum van Doha in aanloop naar Uruguay - Ghana vrijdagavond op de vraag van een Ghanese journalist. „Ik ben helemaal niet meer met die wedstrijd bezig.”

Nieuws

menu