Geen promotie en degradatie in volleybalcompetitie senioren

Het bondsbestuur van de Nederlandse volleybalbond (NeVoBo) heeft besloten dat er dit seizoen in de seniorencompetities opnieuw geen promotie of degradatie plaatsheeft. De impact van de corona op het uitspelen van de competities is zodanig groot, dat er van een ordentelijk verloop geen sprake is.

Het team van Lokomotiv Hydra dat voor de tweede jaar op rij vanwege de naweeën van de pandemie promotie misloopt.

Het team van Lokomotiv Hydra dat voor de tweede jaar op rij vanwege de naweeën van de pandemie promotie misloopt. Foto: Lokomotiv Hydra

In een eerder stadium had de NeVoBo al besloten om af te zien van PD-wedstrijden. Nu is er dus ook besloten dat er, net als in het seizoen 2020-2021, geen kampioenen komen. Er zijn nog steeds te veel wedstrijden die uitvallen, waardoor de kans op oneerlijke competitie alsmaar toeneemt. Zo zijn er teams die alles willen spelen om degradatie te voorkomen, zijn er teams die noodgedwongen gebruik moeten maken van spelers buiten het team, met als mogelijk gevolg een vergrote kans op degradatie en zijn er teams die mogelijk misbruik maken van de huidige coronasituatie.

Nieuws

menu