Opslager Gert-Anne van der Bos uit Mantgum zet op de Oldehovepartij de kroon op een uitstekend seizoen

Op een koude Oldehovepartij bij LKC uit Leeuwarden werd zondag het kaatsseizoen afgesloten op het zo fraai gelegen terrein Sonnenborgh. Peter van Zuiden trok het lot van het vrije formatieperk Renze Hiemstra en Hans Wassenaar, terwijl Gabe Jan van Popta het lot trok van Gert-Anne van der Bos en Erwin Zijlstra. Een voorspelbare finale die geheel onvoorspelbaar eenzijdig verliep. Op 5-2 en 6-2 wapperde Van Popta de bal fraai boven.

Gert-Anne van der Bos (rechts) sprint weg van Hans Wassenaar. Van der Bos werd zondag de laatste koning van het kaatsseizoen 2022.

Gert-Anne van der Bos (rechts) sprint weg van Hans Wassenaar. Van der Bos werd zondag de laatste koning van het kaatsseizoen 2022. Foto: Dijks Media/Sietse de Boer

Guur, koud en regen met een bij vlagen harde wind, niet bepaald het gebruikelijke decor van een afsluitende Oldehovepartij. Vaak een fraaie zomerse dag die de voorbije glorie van de zomer aankondigt. Nu dus qua temperatuur beneden de maat en in zekere zin gold dat ook voor het kaatsen, althans wat betreft de vereiste spanning. Uitgezonderd dan die ‘alles oan ‘e hang’ partij in de eerste omloop die met een buitenslag van klassementswinnaar Tjisse Steenstra op die stand werd beslist.

Nieuws

menu