Dit artikel is vandaag gratis

Gestopte Dennis Veenker (29) uit Damwâld keert vanwege blessuregeval toch terug in de bobslee

Portret van bobsleeër Dennis Veenker, oorspronkelijk afkomstig uit Damwâld. Foto: ANP

Amper twee maanden nadat hij besloot te stoppen met bobsleeën, keert Dennis Veenker terug in de slee. De 29-jarige Damwâldster vervangt de geblesseerd geraakte remmer Janko Franjic in de bob van stuurman Ivo de Bruin.

,,De aanleiding is minder prettig voor Janko, maar de sport wacht op niemand en ik ben blij dat ik weer mijn steentje kan bijdragen”, zegt Veenker, die deze week weer aansluit bij de ploeg.

Veenker greep in september bij selectiewedstrijden in de Duitse stad Oberhof net naast een plek in de Nederlandse equipe. Hij viel op drie honderdsten van een seconde buiten de ploeg en besloot zijn carrière direct te beëindigen. Piloot De Bruin ging de wereldbeker in met de broers Janko en Jelen Franjic, Stephan Huis in ‘t Veld en Joost Dumas.

De Nederlandse slee wist dit seizoen in de wereldbeker nog geen top 10-klassering te behalen. De elfde plaats van vorige week in de viermansbob in Innsbruck is het beste resultaat. Afgelopen weekeinde eindigde De Bruin, eveneens in Innsbruck, als 22e in de tweemansbob en als 18e in de viermansslee.

De blessure van Franjic, die vermoedelijk wekenlang is uitgeschakeld, maakt de weg vrij voor een terugkeer van Veenker. ,,In de afgelopen twee maanden heb ik doorgetraind, weliswaar op een iets lager pitje. Dat gebeurde enerzijds vanwege de onzekerheid en anderzijds ook wel omdat het mentaal even zwaar was. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik snel kan aanhaken en weer op mijn oude niveau ben.”

Nieuws

menu