Om echt mee te kunnen doen om de prijzen zal het goud op het jubileumshirt van GAVC nog wel moeten worden opgepoetst

Het was zaterdag in de tweede klasse K van het zaterdagvoetbal op Sportcomplex Meinga in Grou tussen GAVC en Workum vooral een duel dat veel energie vergde van beide kanten. Met uiteindelijk een benauwde 2-1 zege voor de thuisclub na een rumoerige slotfase.

Tjeerd Andries Andringa van GAVC scoort (7) kopt de gelijkmaker (1-1) binnen. De spits zou niet veel later ook de winnende treffer voor de Grousters maken.

Tjeerd Andries Andringa van GAVC scoort (7) kopt de gelijkmaker (1-1) binnen. De spits zou niet veel later ook de winnende treffer voor de Grousters maken. Foto: Henk Jan Dijks

In zekere zin schuilt er enige sportieve tragiek in het vieren van het jubileum van de Grouster Amateur Voetbal Club (GAVC). Je speelt sinds 22 oktober 1922 op zondag en dan steek je uitgerekend in het jaar dat je die honderd jaar viert over naar de zaterdag. Dwars oversteken, dat dan weer wel, want de voetbalclub maakte dankbaar gebruik van de regeling van de KNVB om als zondagsclub over te stappen naar de even hoge klasse op de zaterdag.

Nieuws

menu