Dit artikel is vandaag gratis

Harkemase Boys maakt zich na thriller in Scheveningen op voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker

Wim Bakering, trainer van Harkemase Boys. Foto: Pieter van der Woude

Harkemase Boys heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van het landelijke KNVB-bekertoernooi. In Scheveningen won de Friese derdedivisionist na strafschoppen van de tweededivisionist SVV.

Vrijdagavond laat zal er in veel huiskamers in Harkema reikhalzend uitgekeken worden naar het balletje met daarop het logo van Harkemase Boys. Het kan zomaar zo zijn dat er weer een club uit het betaalde voetbal af moet reizen naar De Bosk. Om dat te bereiken moest de ploeg van trainer Wim Bakering diep gaan, maar de beloning was rijkelijk.

Al vroeg in de wedstrijd nam Harkemase Boys verrassend de leiding tegen Scheveningen, na geklungel achterin. Berwout Beimers kon met de bal alleen op het vijandige doel af, omspeelde de doelman en zag daarna een verdediger van SVV de bal in zijn eigen doel glijden.

De droomstart voor de Friezen kreeg geen gevolg, want een kwartier later trok Michael de Niet de score gelijk met een fraaie volley vanaf de rand van het strafschopgebied. Ondanks kansen over en weer bleef de 1-1-stand tot en met de 120e minuut op het bord staan, waardoor het aankwam op een allesbeslissende strafschoppenserie. Nadat Erick Jansema de laatste strafschop van SVV stopte, maakte Beimers het karwei koeltjes af vanaf elf meter.

Nieuws

menu