Dit artikel is vandaag gratis

Sc Heerenveen sluit trainingskamp in Spanje af met 4-1 nederlaag tegen KAA Gent

Heerenveen oefende woensdag op de laatste volledige dag van het trainingskamp in Spanje tegen de Belgische eersteklasser KAA Gent en verloor met 4-1. Foto: ANP

Heerenveen heeft het trainingskamp in Spanje woensdagmiddag afgesloten met een 4-1 oefennederlaag tegen de Belgische eersteklasser KAA Gent. Donderdag vliegt de formatie van trainer Kees van Wonderen terug naar Nederland. Heerenveen hervat de competitie zaterdag 7 januari met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Bij de rust leidden de Belgen al met 2-0 door twee treffers van spits Hugo Cuypers. Op aangeven van winteraanwinst Pelle van Amersfoort maakte Sydney van Hooijdonk - in twee pogingen - in de tweede helft de 2-1, maar dichterbij kwamen de Friezen niet. Door treffers van Ibrahim Salah en Malick Martin Fofana werd het uiteindelijk 4-1. Djenahro Nunumete raakte namens Heerenveen nog wel de paal.

Heerenveen oefende eerder al tegen de Belgische hoogvlieger Genk. Dat duel ging met 3-1 verloren. Op woensdag 21 december oefent Heerenveen nogmaals. In Rotterdam is dan Excelsior de tegenstander.

Opstelling eerste helft: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz (30. Van Aken), Köhlert; Haye, Al Hajj, Tahiri; Olsson, Van Hooijdonk, Sarr. Opstelling tweede helft: Bekkema; Ali, Van Beek (60. Van Ottele), Van Aken, Kaib; Haye (60. Zaal), Halilovic, Van Amersfoort, Al Hajj (60. Nunumete); Timossi, Van Hooijdonk (60. Colassin).

Nieuws

menu