SC Heerenveen is in oefenduel met US Lecce na één helft klaar; onweer maakt voortijdig einde aan generale repetitie

De generale repetitie van sc Heerenveen voor de competitiestart duurde zaterdagavond welgeteld 45 minuten en veertien seconden. Toen maakte een onweersbui een voortijdig einde aan het oefenduel met het Italiaanse US Lecce.

Centrale verdediger Ibrahim Dresevic, de vervanger van Pawel Bochniewicz, moest halverwege de eerste helft van het oefenduel met US Lecce geblesseerd naar de kant.

Centrale verdediger Ibrahim Dresevic, de vervanger van Pawel Bochniewicz, moest halverwege de eerste helft van het oefenduel met US Lecce geblesseerd naar de kant. Foto: FPh/Riana Jongema

Zo was Heerenveen na een helft klaar en werd het een duur grapje. De club moest de afgelopen weken alle zeilen bijzetten om zes dagen voor de start van de competitie tegen Go Ahead Eagles in Deventer, nog een geschikte sparringpartner te vinden. Bovendien moest de Friese club de portemonnee trekken om de Serie B-club te kunnen bewegen naar Fryslân te komen, want de kosten waren volledig voor Heerenveen. En verzekeren tegen dergelijke calamiteiten is vaak niet mogelijk. Dus zat de Friese ploeg zaterdag feitelijk met een dubbele kater.

Standaardsituatie

Nieuws

menu