Heerenveen kan in Alkmaar met punt bij AZ wel uit de voeten

Met hangen en wurgen sleepte sc Heerenveen het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen AZ over de streep. Met dat resultaat kon de formatie van trainer Kees van Wonderen best uit de voeten.

De gelijkmaker van AZ in beeld, die later op naam zou komen van Heerenveen-doelman Xavier Mous, waaruit duidelijk blijkt dat verdediger Milan van Ewijk (l) de bal van achter de doellijn weghaalt.

De gelijkmaker van AZ in beeld, die later op naam zou komen van Heerenveen-doelman Xavier Mous, waaruit duidelijk blijkt dat verdediger Milan van Ewijk (l) de bal van achter de doellijn weghaalt. Foto: ANP

Dat laatste had er vooral mee te maken dat er de laatste zes onderlinge confrontaties niets te halen was geweest voor de Friese ploeg. Bovendien was Alkmaar Zaanstreek er alles aan gelegen na het verlies bij FC Twente voor eigen volk niet opnieuw een misstap te maken. Dat gebeurde wel, omdat Heerenveen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Osame Sahraoui vond Sydney van Hooijdonk, die in de doelmond van AZ handig voor zijn bewaker Sam Beukema kwam en de 0-1 achter doelman Mathew Ryan gleed.