Dit artikel is vandaag gratis

Heerenveen stelt kaartverkoop uitwedstrijd NEC vanwege het inzakken van de tribune in het Gofferstadion uit

Fans van Heerenveen tijdens het duel van afgelopen zaterdag tegen Ajax. Foto: ANO

Sc Heerenveen heeft de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen NEC uitgesteld. De verkoop voor het duel op zaterdag 6 november zou deze week beginnen

„Vanwege het inzakken van de tribune tijdens de wedstrijd NEC - Vitesse is het nog onduidelijk wanneer het stadion van de Nijmegenaren weer gebruikt kan worden en op welke wijze”, aldus de Friese club. „Zodra er meer informatie beschikbaar is over het bezoeken van dit uitduel, zal sc Heerenveen dit via zijn kanalen communiceren.”

De onderzijde van het uitvak van De Goffert, het stadion van NEC, stortte zondagmiddag in. Het beton begaf het omdat de fans van Vitesse massaal op en neer aan het springen waren na de overwinning (0-1).

NEC speelt op zondag 31 oktober eerst nog thuis tegen FC Groningen, dat nog niets bekend heeft gemaakt over de kaartverkoop.

Ingenieursbureau Royal Haskoning gaat alle tribunes in het stadion onderzoeken op veiligheid. De gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, wil zo snel mogelijk weten wanneer het stadion weer gebruikt kan worden en op welke wijze, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Nieuws

menu