Heerenveen trakteert twintigjarige supportersvereniging Nieuw Noord op broodnodige zege. 'Voor iedereen valt er een enorme last van de schouders'

Supportersvereniging Nieuw Noord vierde vrijdagavond het twintigjarig jubileum met vuurwerk en sc Heerenveen trakteerde de fans op de eerste thuiszege sinds bijna vier maanden.

De Zweedse jeugdinternational Amin Sarr bedankt Sydney van Hooijdonk voor de assist, nadat hij sc Heerenveen op een 1-0 voorsprong heeft gebracht.

De Zweedse jeugdinternational Amin Sarr bedankt Sydney van Hooijdonk voor de assist, nadat hij sc Heerenveen op een 1-0 voorsprong heeft gebracht. Foto: ANP

Nog nooit eerder verloor Heerenveen op het hoogste niveau vijf thuiswedstrijden op rij. Die schande bleef de club gisteravond in het Abe-Lenstra stadion tegen Heracles Almelo bespaard. Na zeven nederlagen en twee keer een gelijkspel smaakte de ploeg van Ole Tobiasen eindelijk weer eens het zoet der overwinning. De laatste thuiszege dateerde van 21 november tegen Willem II (2-1), maar daar werd tot opluchting van alles en iedereen mee afgerekend. ,,We hikken er al zolang tegenaan en dan voelt deze wel heel goed”, vond aanvoerder Erwin Mulder.

Nieuws

menu