Dit artikel is vandaag gratis

Heerenveen vindt in Kees van Wonderen de gewenste nieuwe trainer: de oud-international staat vanaf komende zomer voor de groep

Kees van Wonderen. Foto: ANP

Kees van Wonderen is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De huidige coach van Go Ahead Eagles tekent een contract voor twee jaar en wordt na afloop van de lopende competitie gepresenteerd.

Dat Van Wonderen de begin dit jaar ontslagen Johnny Jansen opvolgt (Ole Tobiasen fungeert nu als interim-coach) is geen verrassing. De geruchten over zijn komst zongen al langer rond. Het was alleen nog de vraag wanneer Heerenveen het nieuws wereldkundig zou maken.

Dat moment was maandag gekomen. Van Wonderen is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Daarvoor was de voormalig verdediger onder andere werkzaam als assistent-trainer bij FC Twente en Oranje. Als speler kwam Van Wonderen uit voor NEC, NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands elftal.

Duidelijke voetbalvisie

„Kees heeft een duidelijke voetbalvisie die aansluit bij hoe wij naar de voetbaltechnische toekomst van sc Heerenveen kijken”, laat technisch manager Ferry de Haan weten. ,,Hij is een realistische trainer die bij Go Ahead heeft aangetoond met plezier en lef het maximale uit de ontwikkeling van spelers en het team te kunnen halen en zodoende waarde op het veld creëert.”

Van Wonderen reageert op zijn beurt ook blij op zijn aanstaande transfer. ,,Ik heb een heel goed gevoel bij de club, bij het plan en waarom ze voor mij kiezen. Daar ben ik heel positief over. Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik op zoek ben naar een uitdaging en die ligt er in Friesland zeker. Hier ga ik later graag uitgebreider op in. Nu ligt mijn focus nog volledig bij Go Ahead Eagles, waar ik twee jaar geleden aan een mooi avontuur ben gestart. Er is mij nu alles aan gelegen om het seizoen in Deventer eerst goed af te sluiten.”

Timing

Qua timing komt de bekendmaking van het nieuws op een goed moment. Omdat Heerenveen dit kalenderjaar op zijn zachtst gezegd niet goed presteert, dreigde het net als Go Ahead in de strijd tegen degradatie te belanden. In dat scenario zou het duel tussen beide ploegen op de slotdag van de eredivisie voor Van Wonderen een beladen affiche vormen.

Nu zowel Heerenveen als Go Ahead zichzelf met een zege afgelopen weekeinde weer wat lucht heeft verschaft, lijkt het zover niet te komen. Met nog zeven speelronden te gaan heeft het elftal van Van Wonderen net als Heerenveen acht punten voorsprong op Fortuna Sittard, de eerste ploeg onder de nacompetitiestreep.

Nieuws

menu