Henk Haanstra is de verrassende kampioen Fries dammen van het grootmeestertoernooi Fryslân Open in Franeker; Utrechter Auke Zijlstra wereldkampioen FRYSK!

Henk Haanstra uit Oudega is zondag de verrassende kampioen geworden van het grootmeestertoernooi Fryslân Open in Franeker. De debutant speelde in de slotronde remise tegen Marten Walinga en eiste daarmee toch wel enigszins verrassend de titel op.

De winnaars van de Fryslân Open 2023 met van links naar rechts: Henk Haanstra (grootmeestergroep Fryslan Open), Auke Zijlstra (wereldkampioen FRYSK! ) en Tsjerk Wijbenga (meestergroep).

De winnaars van de Fryslân Open 2023 met van links naar rechts: Henk Haanstra (grootmeestergroep Fryslan Open), Auke Zijlstra (wereldkampioen FRYSK! ) en Tsjerk Wijbenga (meestergroep). Foto: Stifting WFD

Haanstra, die al twee keer tweede was geworden bij het Fries Kampioenschap Fries dammen, had nog niet eerder meegedaan aan het toernooi in Franeker. De Oudegaster, die wel eens een topper verraste, werd nu zelf verrast door de eindzege. Eerst kwamen de vreugdetranen, gevolgd door een vreugdekreet.

Nieuws

menu