Het ‘krekt net’ blijft Rottevalle achtervolgen. Minnertsga stapt met een zeer geflatteerde, fortuinlijke 1-4 van het veld

Je zou het bijna op een tegeltje beitelen: ‘krekt net’. Die spreuk heeft te maken met vv Rottevalle, die ook na elf wedstrijden nog altijd tegen de hatelijke nul punten aankijkt in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal. Niet dat opponent Minnertsga nu een hoogvlieger is in deze klasse, maar de formatie in het shirt met de ‘pompeblêden’ vloog zaterdagmiddag hoog genoeg om met een zeer geflatteerde, fortuinlijke 1-4 van het veld te stappen.

Enno Kingma van Minnertsga kijkt het resultaat van zijn kopbal na, met links keeper Robert de Jong en middenvelder Jorrit Hoekstra van Rottevalle.

Enno Kingma van Minnertsga kijkt het resultaat van zijn kopbal na, met links keeper Robert de Jong en middenvelder Jorrit Hoekstra van Rottevalle. Foto: Jilmer Postma

Bij de gastheren op sportcomplex It Hagehiem in Rottevalle was het niet alleen ‘krekt net’ in het benutten van kansen, ook de timing van de doelpunten tegen zat de mannen in het blauw en zwart niet mee. ,,Lekker skerp”, zo hoonde trainer Marco van der Veen sarcastisch toen Laurens Hoekstra de score voor Minnertsga al na 25 seconden opende. Een recept dat na de rust opnieuw met succes werd toegepast.

Nieuws

menu