Het nieuwe leven van oud-shorttrackers Daan Breeuwsma en Rianne de Vries uit Akkrum: ‘Als topsporter leer je jezelf als mens kennen’

Het zijn trouwe soldaten van het eerste uur, Rianne de Vries (32) en Daan Breeuwsma (35). Het shorttrackkoppel uit Akkrum dat wereld- en Europees kampioen werd op de relay. Altijd sympathiek en tot de laatste meters van hun loopbaan strijdend voor henzelf en de ploeg. Op hun boerderij in Akkrum genieten ze van hun nieuwe leven en vertellen ze over de mooie dingen, maar ook over de dramatische gebeurtenissen die ze meemaakten.

Rianne de Vries en Daan Breeuwsma, nu gelukkig tussen de lammetjes, hebben veel meegemaakt in hun tijd als shorttrackers.

Rianne de Vries en Daan Breeuwsma, nu gelukkig tussen de lammetjes, hebben veel meegemaakt in hun tijd als shorttrackers.

De shorttrackvloer is niet meer de plek waar ze het grootste deel van hun tijd te vinden zijn. In Akkrum vertelt Daan Breeuwsma dat hij bij de ploeg van Jillert Anema, Team Albert Heijn Zaanlander, de kneepjes van het trainersvak leert. Rianne de Vries heeft een jaar later dan haar vriend de schaatsen aan de wilgen gehangen en is nog zoekende naar een nieuwe invulling van haar leven. „De kernploeg is nu bezig met de zomertrainingen. Dan is het voor mij wel lastig, want ik voel me soms nog topsporter.”