Het oranje-groene tricot van VvV Sjirk de Wal uit Dronryp heerst over de kaatsvelden. ,,Wy hawwe jierren oan it siedzjen west. Dit is de tiid fan it rispjen.”

Sinds jaar en dag speelt VvV Sjirk de Wal een prominente rol in het Friese jeugdkaatsen. Maar zo dominant als dit seizoen was de kaatsclub uit Dronryp nimmer. ,,Wy hawwe jierren oan it siedzjen west. Dit is de tiid fan it rispjen.”

VvV Sjirk de Wal uit Dronryp vierde afgelopen weekeinde een tweede 'dubbelslag' dit seizoen. Ryan Wieggers, Allard van der Meer, Thomas Zeinstra en coach Sander Kingma (boven van links naar) wonnen in Minnertsga de jongens pupillenbond. Manouk Scharringa (midden) en Anna Lotte van Beem trokken samen met coach Willem Hellinga (linksonder) in Wijnaldum de winst op de meisjes pupillenbond naar zich toe.

VvV Sjirk de Wal uit Dronryp vierde afgelopen weekeinde een tweede 'dubbelslag' dit seizoen. Ryan Wieggers, Allard van der Meer, Thomas Zeinstra en coach Sander Kingma (boven van links naar) wonnen in Minnertsga de jongens pupillenbond. Manouk Scharringa (midden) en Anna Lotte van Beem trokken samen met coach Willem Hellinga (linksonder) in Wijnaldum de winst op de meisjes pupillenbond naar zich toe. Foto: Aise van Beets

Syds Wiersma (57) is deze maanden een van de meest geprezen en gefêteerde kaatsvoorzitters van Fryslân. Logisch wellicht als je puur naar de resultaten kijkt. Het is ook niet niks als je jeugdafdeling van de acht klassiekers er vijf wint en tweemaal verliezend finalist is. En toch moet de preses alle loftuitingen richting zijn persoon afwimpelen. Hij hanteert immers pas sinds maart van dit jaar de voorzittershamer.

Nieuws

menu