Het skeelerpeloton weet na primeur in Heerenveen weer een beetje waar het staat, al was het wel even wennen

Het was wel weer even wennen voor de inlineskaters bij de officiële start van het seizoen. De KNSB had groen licht gekregen om een aantal topsportevenementen te mogen organiseren. In dat kader zullen er de komende anderhalve maand tien baan- en wegwedstrijden worden verreden en vijf keer een marathon. De primeur was voor Inline-Skatecentrum Sportstad Heerenveen, waar IJs- en Skeelerclub Lindenoord uit Wolvega was gevraagd de organisatie op zich te nemen.

Moniek Klijnstra geeft in de finale van de 500 meter het tempo aan, links de latere winnares Elisa Dul.

Moniek Klijnstra geeft in de finale van de 500 meter het tempo aan, links de latere winnares Elisa Dul. Foto: Neeke Smit

Dat deed Lindenoord, ondanks alle beperkingen vanwege de pandemie, weer met verve. Geld levert het niet op, want geen publiek. De vereniging zet in de wintermaanden de eigen baan onder water in de hoop dat koning Winter die zal veranderen in een prachtige ijszee. Voor trainingen dient er dan traditioneel uitgeweken te worden naar de baan in Heerenveen, met het Duitse Geisingen een van de twee overdekte inlineskate pistes in Europa, die wordt gehuurd van Sportstad.

Nieuws

menu