Het werk van de Friese assistenten Erwin Zeinstra, Hessel Steegstra en Jan de Vries, allemaal actief op het EK, wordt onderschat

De eindronde van het EK voetbal - dat vrijdag begint - telt met Erwin Zeinstra (Team Kuipers), Hessel Steegstra en Jan de Vries (Team Makkelie) drie Friese assistent-scheidsrechters. Net als bij Oranje is hun doel: de finale. Het Friesch Dagblad legde ze tien stellingen voor.

Team Makkelie met vanaf links assistent Hessel Steegstra, Kevin Blom (VAR), scheidsrechter Danny Makkelie en assistent Jan de Vries tijdens de presentatie voor UEFA EURO 2020.

Team Makkelie met vanaf links assistent Hessel Steegstra, Kevin Blom (VAR), scheidsrechter Danny Makkelie en assistent Jan de Vries tijdens de presentatie voor UEFA EURO 2020. Foto: ANP

Het is voor het eerst dat er bij het EK voetbal met Björn Kuipers en Danny Makkelie twee Nederlandse scheidsrechters - van de in totaal achttien aanwezige arbiters - aanwezig zijn op een eindtoernooi. Vijf jaar geleden stapte de UEFA voor het eerst van de regel af om per land slechts één arbiter af te vaardigen. Het is derhalve ook historisch dat er met Zeinstra, Steegstra en De Vries bij het EK drie Friese assistenten aanwezig zijn.

Nieuws

menu