Steeds vaker stappen voetbalclubs over van zondag naar zaterdag. Tot onvrede van zondagclubs: ‘Het zaterdagvoetbal wordt heilig verklaard. Het lijkt alsof het zondagvoetbal al dood en begraven is’

De mogelijkheid om met het eerste elftal horizontaal over te stappen van zondag als speeldag naar zaterdag is de doodsteek van het Friese zondagvoetbal. Dat vinden veel zondagclubs. ‘Het lijkt alsof het zondagvoetbal al dood en begraven is’. Deel 1 uit een tweeluik.

Spelmoment uit de wedstrijd LAC Frisia 1883 - ONB (2-2) op 4 september 2011. Beide clubs maken komende zomer met het eerste elftal de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

Spelmoment uit de wedstrijd LAC Frisia 1883 - ONB (2-2) op 4 september 2011. Beide clubs maken komende zomer met het eerste elftal de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Foto: Anne van der Woude

Met horizontaal overstappen wordt bedoeld dat een club op een andere speeldag op hetzelfde niveau kan instromen. Komende zomer maken zes Friese amateurclubs gebruik van die nieuwe regel. FVC (Leeuwarden), vv Heerenveen, LAC Frisia 1883 (Leeuwarden), GAVC (Grou), VC Trynwâlden en SF Deinum stappen over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

Nieuws

menu