Hoe bakkerszoon Evert ten Napel uit Klazienaveen zijn droom leefde en ‘de commentator van het volk’ werd

Als zoon van een bakker uit Klazienaveen is Evert ten Napel voorbestemd om later ‘in de zaak’ te gaan werken. Maar zo jong als hij is heeft hij heel andere plannen met zijn leven. Evert ten Napel wil, net als zijn grote voorbeelden Leo Pagano en Dick van Rijn, sportverslaggever worden.

Sportverslaggever Evert ten Napel vertelt in zijn autobiografie 'Het Volksparkstadion is van Oranje' nog een keer over de sportmomenten die we eindeloos willen herbeleven.

Sportverslaggever Evert ten Napel vertelt in zijn autobiografie 'Het Volksparkstadion is van Oranje' nog een keer over de sportmomenten die we eindeloos willen herbeleven. Foto: ANP

U weet hoe het verhaal afgelopen is. Ten Napel (nu 77 jaren oud) werd een van de bekendste Nederlandse sportverslaggevers (radio en tv) van de afgelopen vier decennia. Met zijn enthousiaste stijl van spreken werd hij ‘de commentator van het volk’ genoemd. Kreten als ‘Goeie genade’ en ‘die dekselse Messi’ zitten in het collectief geheugen van sportliefhebbers verankerd.

Nieuws

menu