Huizum wint D'Alde Wite in Dronryp, maar het dameskaatsen is er wat Marrit Zeinstra betreft niet leuker op gemaakt

Onderling Genoegen uit Huizum mag een jaar passen op de wisselprijs D’Alde Wite van de gelijknamige afdelingspartij voor dames hoofdklassers, donderdag in Dronryp. In de finale moesten Annelien Broersma, Anna Dieuwke Dijkstra en Marrit Zeinstra afrekenen met het geduchte Makkum van Larissa Smink, Anouk Smink en Gerde Lycklama à Nijeholt. Op 5-4 en 6-6 plaatste Broersma een zitbal in het achterperk.

Het Huizumer partuur winst D'Alde Wite in Dronryp. Vanaf links: Anna Dieuwke Dijkstra, Marrit Zeinstra en Annelien Broersma.

Het Huizumer partuur winst D'Alde Wite in Dronryp. Vanaf links: Anna Dieuwke Dijkstra, Marrit Zeinstra en Annelien Broersma. Foto: Henk Jan Dijks

Je zou het in het relatief koude Dronryp een koers van de voorspelbaarheid kunnen noemen met een favoriet Huizum, dat drie partijen lang opstartproblemen kende. Een gele diesel die telkens weer warm moest draaien en tegen Easterlittens, Mantgum en Makkum keken de Huizumers steeds tegen een 3-1 achterstand aan. Maar mentaal was het partuur niet van de juiste weg af te krijgen, met de ervaring van Zeinstra en Broersma, die de achttienjarige Dijkstra overigens niet hoefden te vertellen hoe zij moest kaatsen.

Nieuws

menu