Dit artikel is vandaag gratis

Invitatietoernooi shorttrackers in Leeuwarder Elfstedenhal alleen in afgeslankte vorm

Het internationale invitatietoernooi op 15 en 16 januari in Leeuwarden gaat door, maar zonder de meeste buitenlandse deelnemers. Foto: ANP

Het internationale invitatietoernooi dat de shorttrackers rijden op 15 en 16 januari in Leeuwarden gaat door in aangepaste vorm en zonder de meeste buitenlandse deelnemers. Schaatsbond KNSB meldt dat vanwege de recente ontwikkelingen in de coronapandemie de teams van Hongarije, Frankrijk en Rusland zich hebben afgemeld.

Door de afmeldingen staan bij het toernooi in Leeuwarden grotendeels dezelfde deelnemers aan de start als bij de NK shorttrack begin januari. Naast de rijders van de nationale selectie en de KNSB Talent Teams komen ook shorttrackers Vladislav Bykanov uit Israël en Belgen Stijn en Hanne Desmet in actie.

De KNSB had het invitatietoernooi georganiseerd als vervangend toernooi voor de EK. Die zouden in het Duitse Dresden plaatsvinden, maar werden al eerder afgelast vanwege de coronapandemie. Daardoor zouden de shorttrackers na de NK shorttrack geen wedstrijden meer hebben.

Nieuws

menu