Inzet van de ‘Readsjes’ is niet genoeg in inhaalduel met Be Quick Dokkum

Het was bijna ‘jûnsskimerjen’ zaterdag in Dokkum tijdens het inhaalduel tussen Be Quick Dokkum en Zwaagwesteinde in de tweede klasse I. Twee ploegen die dag en nacht van elkaar verschilden, het de ‘mouwen omheech en der ynbaarne’ van de ‘Readsjes’ tegenover het technisch betere spel van de gastheren.

Spits Jan Eisma (r) van Zwaagwesteinde is tegen Be Quick Dokkum op jacht naar de bal en doelpunten. De teller zou zaterdag op 1 blijven steken.

Spits Jan Eisma (r) van Zwaagwesteinde is tegen Be Quick Dokkum op jacht naar de bal en doelpunten. De teller zou zaterdag op 1 blijven steken. Foto: Henk Jan Dijks

Toch was het even schrikken voor de thuisploeg toen de stevig gebouwde vleugelspits Jan Eisma na ruim twintig minuten door het centrum de groenrode brigade verrassend op voorsprong zette. Een weelde die ongeveer drie minuten duurde want toen maakte het razendsnelle talent Frits Veenema alweer gelijk. Na rust was het wachten op winst en die kwam er ook met dank aan uitblinker Gert Jan Koopmans. Be Quick dus ‘winterkampioen’, hoewel de van de oosterburen geleende titel Herbstmeister toch mooier klinkt.

Nieuws

menu