Dit artikel is vandaag gratis

Irene Schouten helpt Marijke Groenewoud aan marathonzege in Alkmaar, Harm Visser wint bij de mannen

Irene Schouten en Marijke Groenewoud (l-r) eerder dit jaar tijdens de NK marathon. Foto: ANP

Marijke Groenewoud heeft de twaalfde wedstrijd om de Marathon Cup gewonnen. De schaatsster uit Hallum was zondag op de ijsbaan van Alkmaar de snelste in de eindsprint van een grote groep. Harm Visser (De Westereen) maakte met zijn zege bij de mannen het Friese feestje compleet.

Schouten zette zich in de voorlaatste van de tachtig te rijden ronden aan kop en trok de sprint aan. De drievoudig olympisch kampioene op de langebaan keek goed of haar ploeggenote Groenewoud reageerde. Die zat inderdaad goed voorin en had ook nog een machtige eindsprint in de benen.

Esther Kiel eindigde als tweede, Schouten werd derde. Klassementsleider Maaike Verweij kwam als vijfde over de eindstreep en behield het oranje leiderspak.

Zege Visser

Harm Visser zegevierde bij de mannen. De schaatser van Jumbo-Visma won na 125 ronden de sprint van vier vluchters, die het peloton op een ronde achterstand hadden gereden. Remo Slotegraaf passeerde als tweede de meet en Chris Huizinga werd derde.

Sjoerd den Hertog kwam als vierde aan en deed goede zaken voor het algemeen klassement. Hij nam het oranje leiderspak over van Jeroen Janissen, die de slag in Alkmaar had gemist.

Nieuws

menu