Jamie Jacobs helpt niet alleen SC Cambuur aan de punten, maar ook zichzelf

Scoren deed Jamie Jacobs wel vaker, maar in de eredivisie nog nooit. De middenvelder van SC Cambuur beleefde tot zaterdagavond een waardeloos 2021. Geplaagd door blessures en ook nog geveld door het coronavirus in de voorbereiding. Maar zaterdagavond maakte de 23-jarige Noord-Hollander een einde aan alle ellende door zijn ploeg met twee treffers langs FC Twente te helpen. En, niet onbelangrijk, aan de eerste zege.

Jamie Jacobs (r) viert zijn feestje met David Sambissa.

Jamie Jacobs (r) viert zijn feestje met David Sambissa. Foto: ANP

,,Hier heb ik lang op moeten wachten”, zei de trefzekere middenvelder met een glimlach van oor tot oor. Het begon allemaal met een achillespeesblessure in februari. Hij moest daardoor het slot van het seizoen missen, waaronder zowel de promotie- als kampioenswedstrijd. ,,Ik dacht dat ik met een weekje wel weer terug zou zijn, maar dat viel flink tegen.”

In de voorbereiding op dit seizoen was hij nog steeds herstellende. Op het moment dat Jacobs aan voetballen kon denken, werd hij ziek. ,,En daardoor zit ik nu nog steeds op de bank. Daar baalde ik wel van. Maar gelukkig heb ik het team kunnen helpen aan een verdiende zege.”

In de basis

In het Coach van het Jaar-spel, waarin mensen hun favoriete eredivisieteam kunnen samenstellen met spelers uit de competitie, is Jacobs een geheime troef. Spelers krijgen punten voor zeges en doelpunten en zo deed Jacobs een boel mensen een klein pleziertje. ,,En mezelf ook, want ik heb mezelf in de basis staan. Die puntjes kon ik goed gebruiken.”

Teamgenoot Mees Hoedemakers, die met Jacobs in 2019 de overstap maakte van Jong AZ naar Cambuur, genoot van de avond. ,,Je weet waar Jamie vandaan komt, dus dit gunnen we hem ontzettend. We zijn blij met deze punten en met ons vertoonde spel. In december 2019 speelden we een goede bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Toen vroegen we ons af of we dit ook in de eredivisie konden laten zien. En ik denk dat we het antwoord hebben gegeven.”