Dit artikel is vandaag gratis

Jeffrey Bruma definitief naar sc Heerenveen, de verdediger komt transfervrij over uit Turkije

Jeffrey Bruma. Foto: sc Heerenveen

Jeffrey Bruma maakt de overstap naar sc Heerenveen. De 31-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van het Turkse Kasimpasa en tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Bruma is 25-voudig international van Oranje. In 2009 maakte hij als zeventienjarige zijn debuut in de Premier League voor Chelsea. In London was hij onderdeel van de selectie waarmee de Premier League, FA Cup en Supercup gewonnen werd. Na verhuurperiodes aan Leicester City en HSV trok de verdediger in 2013 naar PSV.

In Eindhoven kende Bruma een succesvolle periode. In 2015 en 2016 werd hij met PSV landskampioen. Dit leverde hem in de zomer van 2016 een transfer op naar VFL Wolfsburg. Na een goede start zorgde blessureleed voor een terugslag en werd Bruma verhuurd aan Schalke 04 en FSV Mainz 05. Medio 2021 belandde hij bij Kasimpasa.

Vervanging Van Beek

,,Na de blessure van Sven van Beek wilden we ons graag versterken met een extra centrale verdediger”, stelt technisch manager Ferry de Haan. ,,We zijn ontzettend blij dat we deze versterking nu in Jeffrey hebben gevonden. Met hem voegen we voor de rest van het seizoen een zeer ervaren verdediger toe aan onze selectie.”

Eerder op de dag bevestigde Heerenveen het vertrek van Amin Sarr naar Olympique Lyonnais. De zevenvoudig Frans kampioen telt naar verluidt twaalf miljoen neer voor de 21-jarige spits.

„Amin heeft zichzelf met doelpunten en assists weten te onderscheiden”, reageert De Haan. ,,We raken dan ook een hele goede speler kwijt. Toch is dat ook hoe we zijn als club. We proberen goede jonge spelers binnen te halen en daarna te verkopen. Dat is met Amin goed gelukt. Hij heeft zich hier als talentvolle speler in de kijker gespeeld en daarmee zijn we voor hem de juiste springplank gebleken. We zijn trots op Amin en trots op deze mooie transfer. We wensen hem dan ook heel veel succes in Lyon.”

Nieuws

menu