Jeugdig Olyphia koerst ondanks remise tegen Stânfries onverminderd af op titel in 4A: 'Als we doen wat we kunnen, worden we gewoon kampioen'

Aan zelfvertrouwen geen gebrek op Sportpark Spokedam in Noordwolde, waar ‘bewoner’ Olyphia dit seizoen met een verjongd elftal een gooi doet naar de titel in de vierde klasse A. De remise in de Stellingwerfse derby tegen Stânfries (1-1) vormde zondag slechts een kleine hobbel in de weg.

Stânfries-keeper Giovanni Oldersma (m) is net wat eerder bij de bal dan Jeroen Dolstra van Olyphia. Sam de Haan, Wim van Riezen en Hessel Eilers kijken op de achtergrond toe.

Stânfries-keeper Giovanni Oldersma (m) is net wat eerder bij de bal dan Jeroen Dolstra van Olyphia. Sam de Haan, Wim van Riezen en Hessel Eilers kijken op de achtergrond toe. Foto: Rens Hooyenga

‘Je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is’ is een spreekwoord dat bij menig voetbalclub kwistig wordt gebezigd als het, met nog een aantal wedstrijden te gaan, over de titelaspiraties van het vlaggenschip gaat. In Noordwolde heeft men echter geen angst om het (nood)lot te tarten.