Jeugdinternational Marije Visser wil zelf en met haar club Mid-Fryslân omhoog naar de Korfbal League 2

Mid-Fryslân wil dit seizoen promoveren naar de Korfbal League 2, maar liep zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer tegen het eerste puntverlies aan: 29-31. Promotie is belangrijk voor Mid-Fryslân om de talenten van de club te behouden – bijvoorbeeld jeugdinternational Marije Visser.

Marije Visser (21) is één de groeibriljanten van Mid-Fryslân, dat zaterdag thuis met 29-31 verloor van De Meervogels uit Zoetermeer.

Marije Visser (21) is één de groeibriljanten van Mid-Fryslân, dat zaterdag thuis met 29-31 verloor van De Meervogels uit Zoetermeer. Foto: Simon Bleeker

Halverwege de tweede helft stond Mid-Fryslân, dat de eerste twee zaalwedstrijden in de hoofdklasse A probleemloos won van AVO (24-15) en Nic. (18-20), met 15-23 achter en leek het een kansloze nederlaag te gaan lijden. ,,We hielden ons niet aan de afspraken en liepen vanaf de eerste minuut achter de feiten aan”, baalde Marije Visser (21). ,,En ze schoten best zuiver hoor, maar de achterstand was vooral aan onszelf te wijten.”

Nieuws

menu