Jong LSC staat er op zaterdag positief op: ‘Het moet niet ‘een bord soep team’ worden’

In een tijd waarin het zondagvoetbal steeds meer terrein verliest, kwam LSC 1890 uit Sneek dit seizoen met een verrassend initiatief. Een standaardteam op zaterdag dat als opleidingsteam fungeert voor het vlaggenschip.

Joran de Haan scoort de openingstreffer tegen Bakhuizen. Sjors Kloosterman (l) en Jesse Yntema kijken als toeschouwer op de achtergrond toe.

Joran de Haan scoort de openingstreffer tegen Bakhuizen. Sjors Kloosterman (l) en Jesse Yntema kijken als toeschouwer op de achtergrond toe. Foto: Simon Bleeker

Het is niet voor het eerst dat een zondagclub met een standaardteam op zaterdag op de proppen komt. Daar waar het aanvankelijk voortkwam uit de wens van een aantal leden, is het tegenwoordig vaak een springplank naar het zaterdagvoetbal. Zo niet bij LSC 1890. Daar is het juist een manier om het zondagvoetbal beter te laten renderen. ,,We noemen het ook Jong LSC. Het opleidingsteam van het eerste elftal met jongens die bereid zijn op zondag te spelen”, zegt voorzitter Henk Douwsma.