Dit artikel is vandaag gratis

Jorrit Bergsma stapt definitief over naar Jumbo-Visma. De Boarnster tekent voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie

Jorrit Bergsma. Foto: ANP

Jorrit Bergsma vervolgt zijn schaatsloopbaan bij Jumbo-Visma. De 36-jarige Boarnster, die tot nu toe altijd bij de ploegen van Jillert Anema reed, heeft zich voor twee jaar aan de geelzwarte brigade verbonden.

Met de overgang van Bergsma van Team Zaanlander naar Jumbo-Visma komt een einde aan diens sportieve huwelijk met Anema, dat meer dan een decennium duurde. Hoogtepunt was het veroveren van de olympische titel op de tien kilometer in Sotsji (2014). Ook werd Bergsma diverse malen wereldkampioen.

,,Het was geen makkelijke stap om na dertien jaar weg te gaan bij Jillert, maar nu ik de beslissing heb genomen, heb ik er ontzettend veel zin in”, laat Bergsma in een eerste reactie weten.

Goed overleg

De stayer heeft met coach Jac Orie en Ingmar Berga goed overleg gehad. ,,Daaruit merkte ik dat zowel de allround- als de marathonploeg mij er graag bij wilde hebben. Van zulke gesprekken krijg ik heel veel energie. Ik ben 36 jaar maar heb het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben.”

Orie raakte onlangs nagenoeg zijn hele allroundtrein kwijt. Sven Kramer is gestopt, Patrick Roest en Marcel Bosker stapten over naar Team Reggeborgh.

Nieuws

menu