KNVB stelt hervatting amateurvoetbal met zeker een week uit

De KNVB stelt de hervatting van de competitie in het amateurvoetbal met zeker een week uit. Voor komend weekeinde stonden in de B-categorie weer wedstrijden bij de jeugd op het programma, maar de bond schrapt het programma nu.

Voor het instellen van de huidige lockdown mocht er alleen tussen 05.00 en 17.00 getraind worden. VCR in Rinsumageast organiseerde daarom in de eerste week van die regels dat er 's ochtends vroeg door de selectie getraind kon worden op sportpark De Vonder.

Voor het instellen van de huidige lockdown mocht er alleen tussen 05.00 en 17.00 getraind worden. VCR in Rinsumageast organiseerde daarom in de eerste week van die regels dat er 's ochtends vroeg door de selectie getraind kon worden op sportpark De Vonder. Foto: VCR

Het kabinet beslist namelijk pas vrijdag over de coronamaatregelen die vanaf zaterdag gelden. ,,Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie”, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. ,,We hopen natuurlijk dat het kabinet de huidige beperkingen voor de sport gaat versoepelen. Sport is essentieel voor een goede gezondheid en zou als essentiële sector meer mogelijkheden moeten krijgen dan nu. Op dit moment kunnen 1,2 miljoen amateurvoetballers amper sporten en zitten ze vooral thuis.”

Van 17.00u naar 20.00u

Nieuws

menu