Het toverwoord in elke sport is zelfvertrouwen. Hoe opslager Gert-Anne van der Bos uit Mantgum een kroon zet op zijn herstelde status

KV Foarút uit Marsum heeft al jaren de traditie om de formules vrije formatie en door-elkaar-loten bij toerbeurt te houden. Zondag zorgde het lot voor een gemengd gezelschap in de eindstrijd. De gevestigde orde van Gert-Anne van der Bos en Dylan Drent aan de ene kant met als derde man Willem Heeringa. Aan de andere kant Erwin Zijlstra die met zijn maten Peter van Zuiden en Hyltje Bosma toch min of meer verrassend de finale haalden.

De twee hoofdrolspelers in Marsum. Links Dylan Drent die zich zeker weet van de winst van het klassement en rechts Gert-Anne van der Bos, die gisteren meer dan meesterlijk opsloeg.

De twee hoofdrolspelers in Marsum. Links Dylan Drent die zich zeker weet van de winst van het klassement en rechts Gert-Anne van der Bos, die gisteren meer dan meesterlijk opsloeg. Foto: Anne Waterlander

Van Zuiden en Bosma zijn bepaald geen vaste gasten in een eindstrijd, hoewel Bosma aan het einde van het kaatsseizoen nog weleens voor een verrassing wil zorgen. Van Zuiden werd ook dit jaar enkele weken geplaagd door een liesblessure zodat het voor de in Marsum fit ogende Bolswarder wel prettig was om weer eens om de kransen te strijden.

Nieuws

menu